Hoewel zowel de Oculus Rift als de HTC Vive als complete bundels worden beschouwd, heeft de Rift een voorsprong qua pasvorm en afwerking. Oculus kondigde ook aan dat de Rift-bundel (headset en Touch-controllers) nu een laagste punt heeft van $ 399. Dit maakt de Rift aanzienlijk aantrekkelijker dan de Vive.

HTC besteedt echter de meeste aandacht aan het verbeteren van haar VR-producten. Het bedrijf heeft onlangs zijn mobiele telefoondivisie aan Google voor $ 1,1 miljard verkocht en HTC is van plan om grote delen van dat geld te gebruiken voor zijn VR-inspanningen.

Weinig Inhoud Virtual Reality Wereld

Het echte probleem met VR is echter inhoud – en we hebben dit jaar nog geen grote doorbraken gezien. De game-inhoud is sinds een jaar geleden verbeterd en er zijn enkele uitstekende titels om mee te spelen.

Nieuwe Toevoeging Aan VR

Oculus heeft onlangs ook zijn nieuwe dashboard gelanceerd, dat interactieve interface naar het Windows-bureaublad mogelijk maakt. Het bedrijf besteedt meer middelen aan het ontwikkelen van inhoud en ervaring dan enig ander bedrijf in de VR-ruimte, dus we voelen ons overtuigd van een investering in een Rift-headset.

Gaming-Ecosysteem

Houd er echter rekening mee dat het gaming-ecosysteem voor VR nog in de kinderschoenen staat. Ontwikkelaars zijn nog steeds bezig om de beste werkwijzen te leren en er is meer geïnvesteerd in inhoud nodig om VR echt van de grond te krijgen. Desondanks is Oculus ervan overtuigd vertrouwen te hebben in zijn product door te blijven pushen naar R & D.

Investeren In Virtual Reality

We kunnen Oculus behoorlijk bedanken voor het realiseren van VR. Met Facebook de startup voor $ 2 miljard in het lijf, heeft Oculus een enorme oorlogskist om VR vooruit te duwen. Ze investeren in game-ontwikkeling en onderzoek om het heden en de toekomst van VR te helpen gedijen.

De Rift-headset is de meest gepolijste VR-headset die er tegenwoordig op de markt is, en laat echt zien hoe ver we zijn gekomen om VR naar de mainstream te brengen, maar we zijn er nog niet helemaal, en Oculus ook niet.