De EuroJackpot loterij is echter een heel ander verhaal. Van de 16 deelnemende landen heeft Duitsland het hoogste percentage grote Eurojackpot-winnaars, met maar liefst 45,7%! Maar omdat het een relatief nieuwe loterij is, zijn dat in totaal slechts 16 jackpot-winnaars. Finland komt als volgende met 10 winnaars, voor 28,6% van de totale winnaars, gevolgd door Denemarken en Slovenië. De grootste EuroJackpot-winnaar aller tijden was echter een anonieme Tsjechische speler die 90 miljoen euro won in juni 2015! Je kunt zelfs kijken naar de lotto om te zien of je gewonnen hebt.

De VS Domineert Zowel Powerball & Megamillions

In de afgelopen 5 jaar hebben Amerikanen overweldigend de Powerball- en Mega Millions-loterijen gedomineerd, dus als je in de VS woont, zou een van deze twee je beste optie zijn. 13 van de hoogste 25 ooit gewonnen overwinningen waren alle Powerball-loten.

Je Kunt Nog Veel Meer Winnen In De Powerball

Een loterijticket van Powerball heeft een hogere kans om te winnen in vergelijking met de Mega Millions, zelfs als uw prijs iets kleiner is. Drie van de 13 hoogste jackpots overschreden de helft $ 1 miljard. Wat meer is, net als het miljoenenprogramma kan je de power-play-functie gebruiken die je niet-jackpotwinsten tot vijf keer zo groot maakt? Als je je kans om te winnen echt wilt vergroten met één loterij, dan is de Powerball de juiste keuze. Met de Power Play kun je je vermenigvuldigingskansen met tien keer verhogen vanaf 2017.

El Gordo – ‘S Werelds Grootste Prijzenpool

Vieringen in de loterij El Gordo (The Fat) in Madrid staan ​​bekend om de hoogste prijzenpot van elke loterij.

De beroemde El Gordo-loterij mag in Spanje worden getrokken, maar biedt spelers uit meer dan 140 landen tickets aan! In feite heeft een Senegalese man zojuist € 400.000 gewonnen met Kerstmis 2016!

Echter, vanwege de culturele acceptatie en overweldigende populariteit van het spelen van El Gordo in Spanje, vooral rond de kersttijd, nemen Spanjaarden het leeuwendeel van de prijzen meestal weg.

Slimme Loterijkeuzes

Hoewel de jackpotprijstrekkingen willekeurig kunnen zijn, is het gemakkelijk te zien dat sommige loterijen in sommige landen populairder zijn dan in andere. Dit betekent dat er in die gebieden meer kaartjes worden gekocht en dat het percentage loterijwinnaars in die landen zo veel hoger ligt.

Maar u kunt deze statistieken in uw voordeel gebruiken! Als u bijvoorbeeld van mening bent dat sommige loterijen populairder zijn in landen met een lagere bevolkingsbasis, kunt u ervoor kiezen loten te kopen voor hun grootste trekkingen.