Een methode die meer grip krijgt bij mensen met een milieubewust karakter is de natuurlijke of groene begrafenis. Hier wordt het lichaam direct in de aarde gerecycled. In plaats van de gebruikelijke chemicaliën die worden gebruikt in het balsemingsproces, worden lichamen in een biologisch afbreekbare kist geplaatst of in een omhulling van natuurlijke vezels gewikkeld, zodat ze kunnen ontbinden en weer in de grond kunnen worden opgenomen. Op Uitvaart Polis Online wordt hier dieper op ingegaan.Lees dit.

Een Zeemmans Graf, Het Bestaat Dus Echt

Sommige mensen willen op zee begraven worden. Voor een fysieke begrafenis op zee is een vergunning vereist van het ministerie van Duurzaamheid, Milieu, Water, Bevolking en Gemeenschappen .Over het algemeen worden vergunningen voor begraven op zee alleen verleend aan degenen die een persoonlijke band ermee kunnen tonen, zoals vissers of marine-leden. Om die reden is het nog belangrijker als je een begrafenis op zee wilt hebben om dit duidelijk te maken in je testament of erover te praten met een dierbare .Als je niet in aanmerking komt voor een goede begrafenis op zee, kan gecremeerde as worden verspreid waar de familie dat wenst, of zelfs een rif worden waar ze in de zee kunnen worden achtergelaten om gedegradeerde riffen te helpen vervangen. Of als je wilt, kun je je as in de ruimte laten verspreiden.

Er Zijn Een Hoop Groene Maar Ook Apartere Begrafenissen

Er komen een aantal nieuwe groene alternatieven naar voren, waaronder Aquamation en Resomation. Aquamation is een chemisch proces om het lichaam te ontbinden op dezelfde manier als een lichaam zou ontbinden als het in de grond of in een rivier zou worden begraven. Het lichaam wordt in een stalen tank geplaatst. Stromend water , een hoge temperatuur en alkaliteit worden vervolgens gebruikt om het ontbindingsproces te versnellen. Resomation is een proces waarbij het lichaam in een kamer wordt geplaatst en in vloeistof wordt omgezet. Alleen de botten blijven en deze worden dan tot stof vermalen.